Door het opbouwen van een zo breed mogelijke basis aan jeugdspelers, zijn ook de differentiatiemogelijkheden vrij ruim. Vanuit onze werkgroep willen we de mogelijkheden van elke speler op diverse vlakken zo ruim mogelijk laten ontwikkelen, op eigen tempo, naar eigen kunnen.
Door de opvolging binnen onze jeugdwerking willen we de overgang voor onze spelers intern zo vlot en gemakkelijk mogelijk laten verlopen. Dit door binnen onze jeugd eenzelfde visie/missie te hanteren alsook de manier van communiceren, coachen naar onze spelers toe. Hierdoor is de interne overgang tussen leeftijdsgroepen gemakkelijker en bevorderen we onze interne recrutering.
Binnen onze werking wordt onderscheid gemaakt tussen 2 vormen American football: Flag Football en Tackle Football.
Flag Football: De spelregels zijn vergelijkbaar met de regels van het reguliere American football, met het grote verschil dat bij flag football de spelers niet getackeld of geblokt mogen worden. In plaats daarvan draagt iedere speler een vlaggetje of lintje, dat met noppen bevestigd is aan een riem rond de middel. Spelers kunnen de baldrager stoppen door de vlag of het lintje van de speler te pakken. Deze spelvorm heeft minimaal fysiek contact.
Tackle Football: Regulier American football. Contactsport waarbij het tactische en strategische aspect van groot belang zijn.
In tegenstelling tot Flag Football is er fysiek contact tussen de spelers in de vorm van tackelen en blocken.
Hierbij zijn heel wat spelregels van toepassing en voor de spelers zijn er heel wat verschillende posities binnen het spelverloop mogelijk. Om dit fysieke contact zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt gebruik gemaakt van: helm, mondstuk, shoulder pads en beschermende kledij.