Door het opbouwen van een zo breed mogelijke basis aan jeugdspelers, zijn ook de differentiatiemogelijkheden vrij ruim. Vanuit onze werkgroep willen we  de mogelijkheden van elke speler op diverse vlakken zo ruim mogelijk laten ontwikkelen, op eigen tempo, naar eigen kunnen.


Door de opvolging binnen onze jeugdwerking willen we de overgang voor onze spelers intern zo vlot en gemakkelijk mogelijk laten verlopen. Dit door binnen onze jeugd eenzelfde visie/missie te hanteren alsook de manier van communiceren, coachen naar onze spelers toe. Hierdoor is de interne overgang tussen leeftijdsgroepen gemakkelijker en bevorderen we onze interne recrutering. 


Binnen onze werking wordt onderscheid gemaakt tussen 2 vormen American football: Flag Football en Tackle Football.


Flag Football: De spelregels zijn vergelijkbaar met de regels van het reguliere American football, met het grote verschil dat bij flag football de spelers niet getackeld of geblokt mogen worden. In plaats daarvan draagt iedere speler een vlaggetje of lintje, dat met noppen bevestigd is aan een riem rond de middel. Spelers kunnen de baldrager stoppen door de vlag of het lintje van de speler te pakken. Deze spelvorm heeft minimaal fysiek contact.


Tackle Football: Regulier American football. Contactsport waarbij het tactische en strategische aspect van groot belang zijn. 

In tegenstelling tot Flag Football is er fysiek contact tussen de spelers in de vorm van tackelen en blocken.

Hierbij zijn heel wat spelregels van toepassing en voor de spelers zijn er heel wat verschillende posities binnen het spelverloop mogelijk. Om dit fysieke contact zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt gebruik gemaakt van: helm, mondstuk, shoulder pads en beschermende kledij.

 

Tackle is onze grootste en dus ook onze ‘main way’ om football te spelen. 

Flag is voor onze jongste spelers, voor degene die geen tackle willen spelen of voor diegenen die naast tackle nog iets extra willen doen met football. Of voor spelers die nog niet klaar zijn om Tackle Football te beoefenen. Bij beide manieren is er competitie mogelijkheid. Onze jeugdwerking is voor de leeftijd vanaf  5 jaar tot en met 19 jaar. 

 

Binnen onze ‘Tackle Football’ werking hebben we 2 teams, de U19 en de U16. Daarin verdelen we ieder team in 2 groepen; Junior Varsity en Varsity

Varsity is logischerwijs ons ‘oudste’ team en het meest ervaren. Hierin spelen spelers die al meer ervaring hebben of ouder zijn. Ook  spelers waarvan de coaches het gevoel hebben dat ze wedstrijd klaar zijn.

Junior Varsity is opgebouwd uit jongere minder ervaren spelers. Dit is het ideale team om maturiteit op te bouwen en hun technieken, balgevoel,... te ontwikkelen. 

Hier focussen de coaches zich niet op de leeftijd maar veel meer naar op de persoon.

 

Onze flag football werking is in volle  groei en start al vanaf 8 jaar. Hier gaan de spelers  leren omgaan met de bal, de basics van het spel, bepaalde technieken enzovoort. Deze spelers zullen dan ook af en toe meedraaien binnen in onze Junior Varsity Team om meer ervaring op te doen. Ook hier bestaat er een competitie voor.

Spelers kunnen dus kiezen om puur flag football te spelen of een combinatie met tackle football.

 

Trainingen Peewee

PEEWEE

Vrijdag: 18:00-19:15

Trainingen Flag

U13 & U16

Dinsdag: 18:30-20:00

Vrijdag: 18:30-20:00

Trainingen Tackle

U16

Woensdag: 19:00-21:00

Zaterdag: 09:30-12:15

 

U19

Maandag: 19:00-21:30

Woensdag: 19:00-21:30

Zaterdag: 09:30-12:15

© website powered by Twizzit.com